Alicante

Alicante

Alicante ser ud over havet, og gør det fra sin berømte Paseo de la Explanada, en af de smukkeste strandpromenader i Spanien. Byens milde klima betyder, at strandlivet kan udfolde sig næsten hele året rundt, med masser af strande at vælge mellem. Dette uden tvivl en af byens stærke sider.

Men der er mere at foretage sig, end strand og hav, fordi Alicante er en by med tre tusind års historie på bagen. Kysthovedstaden har en kosmopolitisk charme, med brede boulevarder, fortovscaféer og et imponerende slot, som ligger på toppen af bjerget Benacantil, i 166 meters højde over den nærliggende havoverflade.

Nord for byen tilbyder kysten enhver mulighed for solbadning, lige fra rækker af plastic-liggestole til hyggelige, klippefyldte bugter. Men for at se det ægte Spanien, skal man tage ind i landet og opdage oldtidens badstuer, pinjeskovene og palmelundene, som i et impressionistisk maleri med vilde valmuer og okkerjord. Alicante er hovedstaden i denne provins, det er en smuk og elegant by med et moderne havneområde med fine restauranter og barer bygget op omkring marinaen. Her findes både små fortovscafeer og imponerende stormagasiner. Der er mange indkøbsmuligheder og storcentre i byen.

Elche

Ligger blot 20 minutter fra Gran Alicant. Elche har mange historiske og kulturelle bygninger. Elche er desuden berømt i hele Spanien for sine utallige 1000 vis af palmer, som bliver eksporteret rundt til hele verden. Byen har endvidere en omfattende skoindustri. Her er også mange flotte indkøbscentre( Erroski, Carrefur).

Sport, herunder Golf og Bowling er populært med adskillige lokale klubber. Tennis findes i form af mange klubber/baner, hvor der spilles året rundt. Dette er ligeledes et golfparadis med 5 baner omkring Alicante alle på mesterskabsniveau.