Links til nyttige websites

Godt at vide!

Her finder du links til nyttige websites (f.eks. Momondo hvor du kan booke din rejse direkte fra København/Billund til Alicante) samt nyttige informationer til dit ophold i Alicante. De fleste flyselskaber tilbyder også billeje, så din lejede bil står klar når du lander.

Siesta

Der er generelt lukket de fleste steder mellem ca. 13.30 og ca. 17.00, men de store butikcentre og de fleste restauranter og cafeér har åben hele dagen.

Transport

Fra området går der bus til Alicante lufthavn, Alicante centrum og Santa Pola ( hvorfra der bl.a går båd til øen Tabarca ). I lejligheden finder du køreplaner.

Desuden er der et “tog” der bl.a kører til stranden og det lokale storcenter med supermarkeder, butikker og masser af restauranter og caffeèr. Toget kører en gang i timen, i lejligheden finder du køreplanen.

Benidorm

Hyggelig gammel bydel, masser af spisesteder og meget stor strand, men  meget “turistet”.

Turistbureau

Turistbureauerne holder også siesta, så der er lukket midt på eftermiddagen, (bla. Elche) og nogle bureauer holder kun åbent mellem 10.00 og 14.00… (fx. Santa Pola).

Elche / Elx

Europa’s sko mekka. Absolut et besøg værd, hvis du er til: fede butikker, den smukkeste palmepark og et rigtig flot museum (Mahé), besøg det. Det er gratis.

Torrevieja

Hvis der er noget der er et must, må det være en tur [eller flere] til Torrevieja og Currafourcentret og især “centret i centret”: Habaneres, med butikker i 3 etager… Sæt rigelig tid af.

Til stranden

Kør til første rundkørsel, drej til højre første gang, følg vejen til du kommer til stranden.

Markeder

Der er marked i de fleste byer i løbet af ugen, i Gran Alacant er det om torsdagen, ca 400 meter længere oppe af vejen ( avenida Escandinavia ), fra 10.00 til 14.00.
I Santa Pola er det bag grusparkeringen (busholdepladsen) ved McDonalds lige inden for byen, og det foregår lørdag, fra 10.00 og 14.00.
Tjek mappen i huset for mere info.